DRPCIV Chestionare auto categoria B

Chestionare auto categoria B Chestionarul drpciv categoria B are 26 intrebari, un numar maxim de 4 erori permise si o durata maxima de lucru pentru un chestionar de 30:00 de minute.

Chestionarul se va termina dupa ce vei raspunde la toate intrebarile sau la depasirea duratei maxime de lucru. Fiecare intrebare are 3 variante de raspuns. Nu exista intrebari fara nici o varianta de raspuns corecta. Variantele de raspuns pot fi una, doua sau toate trei.

CHESTIONARE AUTO EXPLICATE

Multe persoane invata mecanic si incearca sa retina variantele corecte fara a sti intotdeauna justificarea corecta a raspunsului. Pentru a-ti usura invatarea noi am explicat toate intrebarile.

Pentru a vedea cum arata explicatiile poti rezolva primul chestionar dintre cele usoare.
Nu uita sa activezi modul de invatare.

INTREBARILE SUNT CELE DE LA EXAMENUL OFICIAL DRPCIV!
CHESTIONARELE SUNT ACTUALIZATE CONFORM ULTIMELOR MODIFICARI ALE CODULUI RUTIER DIN 15 IANUARIE 2015.

Este indicat ca inainte de a parcuge testele de pe site sa parcurgi materialele din sectiunea de Legislatie rutiera, Indicatoare rutiere si deasemenea cea de Informatii utile, iar pentru a avea o privire de ansamblu asupra punctelor tale forte si slabe te invitam sa folosesti pentru chestionarele auto categoria B pe care le vei completa sectiunea de statistici* a site-ului nostru.

Pentru a avea o mai buna intelegere a tipologiei intrebarilor dar si a continutului lor este indicat ca pentru examenul auto de carnet categoria B din cadrul DRPCIV sa fi parcurs cat mai multe chestionare auto categoria B din cele prezente pe site.

* sistemul este experimental si va functiona doar pe cele mai noi versiuni de browser

Chestionarul auto drpciv personalizat

Acum e foarte simplu sa iti creezi propriile chestionare auto cu intrebari de la DRPCIV.ro. Incearca si tu, alege domeniile din care vrei sa fie compus chestionarul si verifica-ti cunostintele.

Genereaza chestionar

Permisul de conducere Categoria B

Permisul de conducere Categorie B
Permis de conducere categoria B Este destinat pentru:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator
Posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria B are dreptul sa conduca si vehicule din categoria Tr.

Permisul de conducere pentru categoria B1
Permis de conducere categoria B1 Este destinat pentru autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h.

Permisul de conducere pentru categoria Tr
Permis de conducere categoria Tr Este destinat tractor, masini si utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrari. Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul sa conduca si un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor si una sau doua remorci.

Informatii scolarizare:

Cursul pentru obtinerea permisului auto categoria B dureaza cel putin 5 saptamani, timp in care se efectueaza minim 24 ore de pregatire teoretica si 30 ore de pregatire practica (conducere auto). Pregatirea teoretica o precede pe cea practica. Ora de conducere contine 50 minute .

Conditii inscriere:
Persoana care solicita examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru categoria C ori subcategoria C1 trebuie sa fi obţinut anterior dreptul de a conduce autovehicule din categoria B sau, dupã caz, sa fi fost declarata "admis" la examenul pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoria B.
 1. apt din punct de vedere medical si psihologic
 2. varsta: minim 18 ani pentru categoria A si de 16 ani pentru subcategoria B1
 3. sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art. 24 din O.U.G. nr. 195/2002.
Pot efectua cursurile practice de invatare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice si persoanele care nu au inca varsta minima prevazuta de, dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de implinirea acesteia sau, daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an inainte de implinirea varstei.
Ce contine dosarul pentru examen:
 1. fisa de scolarizare (eliberata de scoala - dactilografiata)
 2. cerere de inscriere la examen (eliberata de scoala)
 3. fisa medicala efectuata in cadrul scolii sau la unitati din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (daca se doreste si obtinerea atestatului profesional)
 4. cazier judiciar (cu mentiunea: pentru examen auto)
 5. chitanta care reprezinta taxa de examinare 4 lei (platita la CEC sau Trezorerie)
 6. 1 fotografie color tip permis de conducere
 7. copii: carte (buletin) de identitate, dovada studii, permis de conducere (daca este cazul)
 8. test psihologic auto
 9. chitantele doveditoare achitarii integrale a taxelor de scolarizare
Inscrierea la examen:

Programarea la primul examen a candidatilor pentru obtinerea permisului de conducere se efectueaza de catre unitatile autorizate la care acestia au urmat cursurile de pregatire teoretica si practica. Inscrierea la examen se face doar dupa terminarea perioadei de scolarizare, achitarea cursurilor si absolvirea cursurilor la proba teoretica si practica.

Examenul auto:

Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.

Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 26 intrebari. Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie este de 30 de minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 intrebari rezolvate corect.

Proba practica consta in conducerea autoturismului maxim 25 minute in care nu trebuie sa acumulati mai mult de 21 puncte. Pentru mai multe informatii despre examen cititi normele de organizare si desfasurare a examenului penru obtinerea permisului de conducere sau intrebati instructorul.

Dupa ce cursantul a fost declarat "ADMIS" la examen, se poate prezenta, dupa o zi lucratoare, la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR cu cartea (buletinul) de identitate si o chitanta ce reprezinta taxa de eliberare a permisului de conducere, chitanta care se obtine de la o unitate CEC sau BCR .

Persoana declarata "respins" se poate programa la un nou examen dupa cel putin 15 zile de la data la care a fost declarata "respins", dar nu mai tarziu de un an de zile de la absolvirea cursurilor, in caz contrar urmand sa efectueze un nou curs de pregatire.

Pentru mai multe detalii vedeti Noul regulamet rutier - Cap 3 - Permisul auto