DRPCIV Chestionare auto categoria C

Chestionare auto categoria C Chestionarul drpciv categoria C are 26 intrebari, un numar maxim de 4 erori permise si o durata maxima de lucru pentru un chestionar de 30:00 de minute.

Chestionarul se va termina dupa ce vei raspunde la toate intrebarile sau la depasirea duratei maxime de lucru. Fiecare intrebare are 3 variante de raspuns. Nu exista intrebari fara nici o varianta de raspuns corecta. Variantele de raspuns pot fi una, doua sau toate trei.

INTREBARILE SUNT CELE DE LA EXAMENUL OFICIAL DRPCIV!
CHESTIONARELE SUNT ACTUALIZATE CONFORM ULTIMELOR MODIFICARI ALE CODULUI RUTIER DIN 15 IANUARIE 2015.

Inainte de a efectua orice simulare de teste auto categoria C ale DRPCIV iti recomandam sa cunosti legislatia din sectiunea de Legislatie rutiera, Indicatoare rutiere si cea de Informatii utile. De acum poti folosi si sectiunea de statistici* pentru o privire de ansamblu asupra evolutiei chestionarelor auto categoria C efectuate.

Testele prezente pe site parcurg intreaga materie, iar pentru a nu avea lacune la testarea DRPCIV este indicat sa parcurgi cel putin odata toate din chestionarele auto categoria C de pe acest site.

* acest sistem este experimental si va functiona doar pe browserele moderne

Chestionarul auto drpciv personalizat

Acum e foarte simplu sa iti creezi propriile chestionare auto cu intrebari de la DRPCIV.ro. Incearca si tu, alege domeniile din care vrei sa fie compus chestionarul si verifica-ti cunostintele.

Genereaza chestionar

Permisul de conducere Categoria C

Permisul de conducere Categorie C
Permis de conducere categoria C Este destinat pentru:
1. autovehiculul, altul decat cel din categoria D, a carui masa totala maxima autorizata este mai mare de 3.500 kg
2. ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg
Posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria C are dreptul sa conduca si vehicule din categoria Tr.

Permisul de conducere Categorie C1
Permis de conducere categoria C1 Este destinat pentru autovehiculul, altul decat cel din categoria D, a carui masa totala maxima autorizata este de peste 3.500 kg, dar nu mai mare de 7.500 kg. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;

Informatii scolarizare:

Cursul pentru obtinerea permisului auto categoria C dureaza cel putin 11 saptamani, timp in care se efectueaza minim 50 ore de pregatire teoretica si 40 ore de pregatire practica - conducere auto. Pregatirea teoretica o precede pe cea practica

Conditii inscriere:
 1. apt din punct de vedere medical si psihologic
 2. varsta: minim 18 ani
 3. sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art. 24 din O.U.G. nr. 195/2002
Pot efectua cursurile practice de invatare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice si persoanele care nu au inca varsta minima prevazuta de, dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de implinirea acesteia sau, daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an inainte de implinirea varstei.
Ce contine dosarul pentru examen:
 1. fisa de scolarizare
 2. cerere de inscriere la examen
 3. fisa medicala
 4. cazier judiciar
 5. chitanta care reprezinta taxa de examinare 4 lei
 6. 1 fotografie color tip permis de conducere
 7. copii: carte (buletin) de identitate, permis de conducere (daca este cazul)
 8. test psihologic auto
Inscrierea la examen:

Programarea la primul examen a candidatilor pentru obtinerea permisului de conducere se efectueaza de catre unitatile autorizate la care acestia au urmat cursurile de pregatire teoretica si practica. Inscrierea la examen se face doar dupa terminarea perioadei de scolarizare, achitarea cursurilor si absolvirea cursurilor la proba teoretica si practica.

Examenul auto:

Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.

Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 26 intrebari. Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie este de 30 de minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 intrebari rezolvate corect.

Proba practica consta in conducerea autoturismului maxim 45 minute in care nu trebuie sa acumulati mai mult de 21 puncte. Pentru mai multe informatii despre examen cititi normele de organizare si desfasurare a examenului penru obtinerea permisului de conducere sau intrebati instructorul.

Examenul pentru fiecare categorie are loc in zile diferite.

Dupa ce cursantul a fost declarat "ADMIS" la examen, se poate prezenta, dupa o zi lucratoare, la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR cu cartea (buletinul) de identitate.

Persoana declarata "respins" se poate programa la un nou examen dupa cel putin 15 zile de la data la care a fost declarata "respins", dar nu mai tarziu de un an de zile de la absolvirea cursurilor, in caz contrar urmand sa efectueze un nou curs de pregatire.

Pentru mai multe detalii vedeti Noul regulamet rutier - Cap 3 - Permisul auto