DRPCIV Chestionare auto categoria E

Chestionare auto categoria E Chestionarul drpciv categoria E are 11 intrebari, un numar maxim de 2 erori permise si o durata maxima de lucru pentru un chestionar de 10:00 de minute.

Chestionarul se va termina dupa ce vei raspunde la toate intrebarile sau la depasirea duratei maxime de lucru. Fiecare intrebare are 3 variante de raspuns. Nu exista intrebari fara nici o varianta de raspuns corecta. Variantele de raspuns pot fi una, doua sau toate trei.

INTREBARILE SUNT CELE DE LA EXAMENUL OFICIAL DRPCIV!
CHESTIONARELE SUNT ACTUALIZATE CONFORM ULTIMELOR MODIFICARI ALE CODULUI RUTIER DIN 15 IANUARIE 2015.

Sectiunea de Legislatie rutiera, Indicatoare rutiere dar si cea de Informatii utile cuprinde toata curricula obligatorie pentru examenul scris din cadrul DRPCIV. De acum vei putea urmari progresul pe care il vei avea folosind sectiunea de statistici* chestionare auto categoria E.

Parcurgerea a cat mai multe chestionare auto categoria E iti va asigura o mai buna intelegere a tipologiilor de intrebari dar si o probabilitate mai mare de promovare.

* acest sistem este unul experimental si va functiona doar pe cele mai noi versiuni de browser

Chestionarul auto drpciv personalizat

Acum e foarte simplu sa iti creezi propriile chestionare auto cu intrebari de la DRPCIV.ro. Incearca si tu, alege domeniile din care vrei sa fie compus chestionarul si verifica-ti cunostintele.

Genereaza chestionar

Permisul de conducere Categoria E

Permisul de conducere Categorie BE
Permis de conducere categoria BE Este destinat pentru ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg

Permisul de conducere Categorie CE
Permis de conducere categoria CE Este destinat pentru ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg.
Posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria CE are dreptul sa conduca si vehicule din categoria Tr.

Permisul de conducere Categorie DE
Permis de conducere categoria DE Este destinat pentru ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria D si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg. Remorca nu trebuie sa fie destinata transportului de persoane.
Posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoria DE are dreptul sa conduca si vehicule din categoria Tb - troleibuz.

Permisul de conducere Categorie C1E
Permis de conducere categoria C1E Este destinat pentru ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din subcategoria C1 si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg, cu conditia ca masa totala maxima autorizata a ansamblului sa nu depaseasca 12.000 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii sa nu depaseasca masa proprie a autovehiculului tragator

Permisul de conducere Categorie D1E
Permis de conducere categoria D1E Este destinat pentru ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din subcategoria D1 si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg, cu conditia ca masa totala maxima autorizata a ansamblului sa nu depaseasca 12.000 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii sa nu depaseasca masa proprie a autovehiculului tragator. Remorca nu trebuie sa fie destinata transportului de persoane.

Persoana care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere pentru categoriile BE, CE, DE ori subcategoriile C1E sau D1E trebuie sa fi obtinut anterior dreptul de a conduce autovehicule din categoriile B, C, D ori subcategoriile C1 sau D1 sau, dupa caz, sa fi fost declarata "admis" la examenul pentru obtinerea permisului de conducere pentru categoriile B, C, D ori subcategoriile C1 sau D1.

Informatii scolarizare:

Cursul pentru obtinerea permisului auto categoria CE dureaza cel putin 2 saptamani , timp in care se efectueaza minim 10 ore de pregatire teoretica si 17 ore de pregatire practica - conducere auto. Pregatirea teoretica o precede pe cea practica.

Conditii inscriere:
 1. apt din punct de vedere medical si psihologic
 2. varsta: minim 18 ani pentru categoriile BE, CE, C1E si 21 de ani pentru categoriile DE, D1E
 3. sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art. 24 din O.U.G. nr. 195/2002
Pot efectua cursurile practice de invatare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice si persoanele care nu au inca varsta minima prevazuta de, dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de implinirea acesteia sau, daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an inainte de implinirea varstei.
Ce contine dosarul pentru examen:
 1. fisa de scolarizare
 2. cerere de inscriere la examen
 3. fisa medicala
 4. cazier judiciar
 5. chitanta care reprezinta taxa de examinare 4 lei
 6. 1 fotografie color tip permis de conducere
 7. copii: carte (buletin) de identitate, permis de conducere (daca este cazul)
 8. test psihologic auto
Inscrierea la examen:

Programarea la primul examen a candidatilor pentru obtinerea permisului de conducere se efectueaza de catre unitatile autorizate la care acestia au urmat cursurile de pregatire teoretica si practica. Inscrierea la examen se face doar dupa terminarea perioadei de scolarizare, achitarea cursurilor si absolvirea cursurilor la proba teoretica si practica.

Examenul auto:

Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.

Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 26 intrebari si unui chestionar de reguli specifice de 11 intrebari. Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie este de 30 de minute si a chestionarului de reguli specifice 10 minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 intrebari rezolvate corect si respectiv 9 intrebari rezolvate corect.

Proba practica consta in conducerea autoturismului maxim 45 minute in care nu trebuie sa acumulati mai mult de 21 puncte. Pentru mai multe informatii despre examen cititi normele de organizare si desfasurare a examenului penru obtinerea permisului de conducere sau intrebati instructorul.

Examenul pentru fiecare categorie are loc in zile diferite.

Dupa ce cursantul a fost declarat "ADMIS" la examen, se poate prezenta, dupa o zi lucratoare, la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR cu cartea (buletinul) de identitate si o chitanta ce reprezinta taxa de eliberare a permisului de conducere, chitanta care se obtine de la o unitate CEC sau BCR.

Persoana declarata "respins" se poate programa la un nou examen dupa cel putin 15 zile de la data la care a fost declarata "respins", dar nu mai tarziu de un an de zile de la absolvirea cursurilor, in caz contrar urmand sa efectueze un nou curs de pregatire.

Pentru mai multe detalii vedeti Noul regulamet rutier - Cap 3 - Permisul auto