Timbru de mediu, calculator

 
Daca valoarea nu este trecuta in cartea masinii, lasa 0
 

Valoare timbru mediu pentru masina ta

Suma de plata: 0 RON echivalentul a 0 Euro

Conversia se face la valoare de 4.5223 Ron pentru un Euro (cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Timbrul de mediu a intrat în vigoare pe 19 martie pentru a înlocui actuala taxă auto

Potrivit ordonantei de urgenta adoptata de guvern toti posesorii de masini din Romania care nu au achitat inca o forma a taxei de prima inmatriculare vor fi nevoiti sa o plateasca la prima transcriere de proprietate.

Cei care au recuperat taxa auto in instanta vor fi nevoiti sa plateasca noua taxa in momentul vanzarii masinii. Timbrul de mediu se calculeaza in functie de norma de poluare, emisia de CO2 inscrisa in cartea de identitate a masinii si capacitatea cilindrica a masinii.

Conform noii formule de calcul, suma de plata va scadea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 si cu 90% pentru non-euro. Taxa va ramane la aceleasi cote pentru masini Euro 5, in timp ce pentru Euro 6, masini hibride si electrice, nu va fi platit nimic

Calculatorul tine cont de forma finala a ordonantei de urgenta pentru calcularea timbrului de mediu. Atentie, taxa auto este diferita acum pentru masinile diesel si masinile pe benzina.

Legea 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule