DRPCIV Chestionare auto categoria D

Chestionare auto categoria D Chestionarul drpciv categoria D are 26 intrebari, un numar maxim de 4 erori permise si o durata maxima de lucru pentru un chestionar de 30:00 de minute.

Chestionarul se va termina dupa ce vei raspunde la toate intrebarile sau la depasirea duratei maxime de lucru. Fiecare intrebare are 3 variante de raspuns. Nu exista intrebari fara nici o varianta de raspuns corecta. Variantele de raspuns pot fi una, doua sau toate trei.

INTREBARILE SUNT CELE DE LA EXAMENUL OFICIAL DRPCIV!
CHESTIONARELE SUNT ACTUALIZATE CONFORM ULTIMELOR MODIFICARI ALE CODULUI RUTIER DIN 15 IANUARIE 2015.

Este recomandata parcurgerea integrala de chestionare auto categoria D pentru a asigura o probabilitate de promovare cat mai mare. In sectiunea de Legislatie rutiera, sectiunea de Indicatoare rutiere si cea de Informatii utile regasesti intreaga materie pentru examenul scris al DRPCIV in vederea dobandirii permisului auto categoria D.

Sectiunea de statistici* iti este de acum disponibila pentru a vedea care este evolutia ta in parcurgerea chestionarelor auto pentru categoria D din cadrul site-ului nostru.

* sistemul este experimental si va functiona doar pe cele mai noi versiuni de browser

Chestionarul auto drpciv personalizat

Acum e foarte simplu sa iti creezi propriile chestionare auto cu intrebari de la DRPCIV.ro. Incearca si tu, alege domeniile din care vrei sa fie compus chestionarul si verifica-ti cunostintele.

Genereaza chestionar

Permisul de conducere Categoria D

Permisul de conducere Categorie D
Permis de conducere categoria D Este pentru autovehiculul destinat transportului de persoane având mai mult de 8 locuri pe scaune, în afara locului conducătorului. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate ataşa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg

Permisul de conducere Categorie D1
Permis de conducere categoria D1 Este destinat pentru:
1. autovehiculul destinat transportului de persoane având cel puţin 9 locuri pe scaune, dar nu mai mult de 16, în afara locului conducătorului
2. ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul trăgător din subcategoria D1 şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg

Permisul de conducere Categorie Tb
Permis de conducere categoria Tb Este destinat pentru troleibuz

Permisul de conducere Categorie Tv
Permis de conducere categoria Tv Este destinat pentru tramvai

Posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoria D are dreptul să conducă şi vehicule din categoria Tb - troleibuz.

Persoana care solicita examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru categoriile C sau D ori subcategoriile C1 sau D1 trebuie sa fi obţinut anterior dreptul de a conduce autovehicule din categoria B sau, dupã caz, sa fi fost declarata "admis" la examenul pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoria B.

Informatii scolarizare:

Daca se detine calegoria B, cursul pentru obtinerea permisului auto categoria D dureaza cel putin 12 saptamani, timp in care se efectueaza minim 50 ore de pregatire teoretica si 50 ore de pregatire practica - conducere auto. Pregatirea teoretica o precede pe cea practica.

Daca se detine calegoria C sau D1, cursul pentru obtinerea permisului auto categoria D dureaza cel putin 8 saptamani, timp in care se efectueaza minim 50 ore de pregatire teoretica si 30 ore de pregatire practica - conducere auto. Pregatirea teoretica o precede pe cea practica.

Conditii inscriere:
 1. apt din punct de vedere medical si psihologic
 2. varsta: minim 21 ani
 3. sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art. 24 din O.U.G. nr. 195/2002
Pot efectua cursurile practice de invatare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice şi persoanele care nu au încã varsta minima prevãzutã de, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de împlinirea acesteia sau, dacã urmeazã cursurile unei instituţii de învãţãmânt preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an înainte de împlinirea vârstei.
Ce contine dosarul pentru examen:
 1. fisa de scolarizare
 2. cerere de inscriere la examen
 3. fisa medicala
 4. cazier judiciar
 5. chitanta care reprezinta taxa de examinare 4 lei
 6. 1 fotografie color tip permis de conducere
 7. copii: carte (buletin) de identitate, permis de conducere (daca este cazul)
 8. test psihologic auto
Inscrierea la examen:

Programarea la primul examen a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere se efectuează de către unităţile autorizate la care aceştia au urmat cursurile de pregătire teoretică şi practică. Inscrierea la examen se face doar dupa terminarea perioadei de scolarizare, achitarea cursurilor si absolvirea cursurilor la proba teoretica si practica.

Examenul auto:

Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.

Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 26 intrebari si unui chestionar de reguli specifice de 11 intrebari. Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie este de 30 de minute si a chestionarului de reguli specifice 10 minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 intrebari rezolvate corect si respectiv 8 intrebari rezolvate corect .

Proba practica consta in conducerea autoturismului maxim 45 minute in care nu trebuie sa acumulati mai mult de 21 puncte. Pentru mai multe informatii despre examen cititi normele de organizare si desfasurare a examenului penru obtinerea permisului de conducere sau intrebati instructorul.

Examenul pentru fiecare categorie are loc in zile diferite.

Dupa ce cursantul a fost declarat "ADMIS" la examen, se poate prezenta, dupa o zi lucratoare, la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR cu cartea (buletinul) de identitate si o chitanta ce reprezinta taxa de eliberare a permisului de conducere, chitanta care se obtine de la o unitate CEC sau BCR.

Persoana declarată "respins" se poate programa la un nou examen după cel puţin 15 zile de la data la care a fost declarată "respins", dar nu mai târziu de un an de zile de la absolvirea cursurilor, în caz contrar urmând să efectueze un nou curs de pregătire.

Pentru mai multe detalii vedeti Noul regulamet rutier - Cap 3 - Permisul auto