DRPCIV Chestionare auto categoria A

Chestionare auto categoria A Chestionarul drpciv categoria A are 20 intrebari, un numar maxim de 3 erori permise si o durata maxima de lucru pentru un chestionar de 20:00 de minute.

Chestionarul se va termina dupa ce vei raspunde la toate intrebarile sau la depasirea duratei maxime de lucru. Fiecare intrebare are 3 variante de raspuns. Nu exista intrebari fara nici o varianta de raspuns corecta. Variantele de raspuns pot fi una, doua sau toate trei.

CHESTIONARE AUTO EXPLICATE

Multe persoane invata mecanic si incearca sa retina variantele corecte fara a sti intotdeauna justificarea corecta a raspunsului. Pentru a-ti usura invatarea noi am explicat toate intrebarile.

Pentru a vedea cum arata explicatiile poti rezolva primul chestionar dintre cele usoare.
Nu uita sa activezi modul de invatare.

INTREBARILE SUNT CELE DE LA EXAMENUL OFICIAL DRPCIV!
CHESTIONARELE SUNT ACTUALIZATE CONFORM ULTIMELOR MODIFICARI ALE CODULUI RUTIER DIN 15 IANUARIE 2015.

Iti sugeram sa te folosesti de sistemul de statistici* pentru a putea vedea care sunt punctele tale slabe si unde trebuie sa iti aprofundezi cunostintele. Pentru a nu avea surprize la examenul pentru permisul auto categoria A din cadrul DRPCIV te sfatuim sa parcurgi tot ce inseamna chestionare auto categoria A de pe site-ul nostru. Astfel, sansa de a avea intrebari la care sa nu stii raspunsul in cadrul examenului va scadea foarte mult.

De asemenea, inainte de a rezolva teste DRPCIV, iti recomandam sa citesti sectiunile de Legislatie rutiera, Indicatoare rutiere si cea de Informatii utile.

* acesta este un sistem experimental si va functiona doar pe browserele moderne

Chestionarul auto drpciv personalizat

Acum e foarte simplu sa iti creezi propriile chestionare auto cu intrebari de la DRPCIV.ro. Incearca si tu, alege domeniile din care vrei sa fie compus chestionarul si verifica-ti cunostintele.

Genereaza chestionar

Permisul de conducere Categoria A

Permisul de conducere Categorie A
Permis de conducere categoria A Este destinat pentru motocicleta cu sau fara atas si tricicluri cu motor. Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul sa conduca o motocicleta cu sau fara atas si tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW numai daca are o experienta de minimum 2 ani pe o motocicleta cu specificatii tehnice infterioare sau daca persoana are 21 de ani si promoveaza un test specific de cunostinte si comportament.

Permisul de conducere pentru categoria A1
Permis de conducere categoria A1 Motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW;

Permisul de conducere pentru categoria A2
Permis de conducere categoria A2 Motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0,2 kW/kg şi care nu suntderivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;

Permisul de conducere pentru categoria AM
Permis de conducere categoria AM Pentru mopede

Informatii scolarizare:

Durata cursului este de minimum 5 saptamani, timp in care se efectueaza 24 ore de pregatire teoretica si 30 ore de pregatire practica (pregatirea teoretica o precede pe cea practica).
Pregatirea practica consta in invatarea unor manevre de poligon special amenajat.

Conditii inscriere:
 1. apt din punct de vedere medical si psihologic
 2. varsta: minim 18 ani pentru categoria A si de 16 ani pentru subcategoria A1
 3. sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art. 24 din O.U.G. nr. 195/2002.
Pot efectua cursurile practice de invatare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice si persoanele care nu au inca varsta minima prevazuta de, dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de implinirea acesteia sau, daca urmeaza cursurile unei instituţii de invatamant preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an inainte de implinirea varstei.
Ce contine dosarul pentru examen:
 1. fisa de scolarizare (eliberata de scoala - dactilografiata)
 2. cerere de inscriere la examen (eliberata de scoala)
 3. fisa medicala
 4. cazier judiciar (cu mentiunea: pentru examen auto)
 5. chitanta care reprezinta taxa de examinare 4 lei (platita la CEC sau Trezorerie)
 6. 1 fotografie color tip permis de conducere
 7. copii: carte (buletin) de identitate, dovada studii, permis de conducere (daca este cazul)
 8. test psihologic auto
 9. chitantele doveditoare achitarii integrale a taxelor de scolarizare
Inscrierea la examen:

Programarea la primul examen a candidatilor pentru obtinerea permisului de conducere se efectueaza de catre unitatile autorizate la care acestia au urmat cursurile de pregatire teoretica si practica. Inscrierea la examen se face doar dupa terminarea perioadei de scolarizare, achitarea cursurilor si absolvirea cursurilor la proba teoretica si practica.

Examenul auto:

Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica.

Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 20 intrebari. Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie este de 20 de minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 17 intrebari rezolvate corect.

Proba practica consta in efectuarea unor manevre in poligon intr-un anumit timp (maxim 10 minute si maxim 2 greseli). Pentru mai multe informatii despre examen cititi normele de organizare si desfasurare a examenului penru obtinerea permisului de conducere sau intrebati instructorul.

Dupa ce cursantul a fost declarat "ADMIS" la examen, se poate prezenta, dupa o zi lucratoare, la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR cu cartea (buletinul) de identitate si o chitanta ce reprezinta taxa de eliberare a permisului de conducere, chitanta care se obtine de la o unitate CEC sau BCR .

Persoana declarata "admis" la proba teoretica dar care nu se prezinta la proba practica de conducere a vehiculului in traseu, intr-un termen de cel mult un an de zile de la data absolvirii cursurilor este declarata "respins", urmand sa efectueze un nou curs de pregatire.

Persoana declarata "respins" se poate programa la un nou examen dupa cel putin 15 zile de la data la care a fost declarata "respins", dar nu mai tarziu de un an de zile de la absolvirea cursurilor, in caz contrar urmand sa efectueze un nou curs de pregatire.

Pentru mai multe detalii vedeti Noul regulamet rutier - Cap 3 - Permisul auto