Intrebarea 1/61 din oprirea, stationarea si parcarea pentru categoria B

    #687 DRPCIV: În care dintre situaţii oprirea este interzisă:

  • A pe străzile cu sens unic;
  • B în intersecţiile cu sens giratoriu;
  • C în dreptul indicatorului „Parcarea interzisă".
Varianta corecta de raspuns este: B

Explicatie intrebare

AOprirea este permisa legal pe strazile cu sens unic doar daca nu se stabileste altfel local prin marcaje sau indicatoare sau daca nu stanjeniti circulatia celorlalte vehicule.
BConform Art. 142., lit.f din Regulamentul rutier: "Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: in intersectii, inclusiv cele cu circulatie in sens giratoriu, precum si in zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar in lipsa acestora, la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei;"
CIndicatorul "Parcarea interzisa" nu interzice oprirea.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.