Intrebarea 1/80 din depasirea pentru categoria B

    #980 DRPCIV: Tramvaiele în mers se depăşesc, de regulă:

  • A pe partea stângă;
  • B pe partea dreaptă;
  • C pe ambele părţi;
Varianta corecta de raspuns este: B

Explicatie intrebare

AVezi raspunsul de la varianta B
BConform Art.45., alin.5 din Codul rutier: " Depasirea se efectueaza numai pe partea stanga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a incadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stanga se depaseste prin partea dreapta."
CConform Art.45., alin.6 din Codul rutier: " Tramvaiul aflat in mers poate fi depasit si pe partea stanga atunci cand drumul este cu sens unic sau cand intre sina din dreapta si marginea trotuarului nu exista spatiu suficient."
Mare atentie la intrebare "...de regula". Prin urmare nu vorbim despre exceptiile de la regula, iar drumul cu sens unic, sau cand nu exista spatiu suficient intre sina din dreapta si marginea trotuarului sunt exceptii.
Vezi raspunsul de la varianta B


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.