Intrebarea 1/15 din pozitia in timpul mersului pentru categoria B

    #870 DRPCIV: Care este traseul recomandat pentru a vira la stânga?

  • A traseul 1;
  • B traseul 2;
  • C virajul la stânga este interzis.
Varianta corecta de raspuns este: B

Explicatie intrebare

AVezi raspunsul de la varianta B
BIn primul rand trebuie inteles ca oricare din cele doua trasee este permis in cazul de fata. In al doilea rand trebuie retinut ca o data intrat in intersectie veti avea prioritate si toti ceialalti care doresc sa intre trebuie sa va acorde prioritate, dar circuland pe inelul interior al sensului giratioriu pe langa faptul ca veti avea cel mai scurt traseu, lasand benda din exterior libera veti permite si intrarea celorlalte autovehicule fara a mai fi nevoite sa va acorde prioritate, intrarea lor neincomodandu-va in acest caz.
Prin urmare traseul 2 este cel mai bun in cazul de fata.
CVirajul la stanga este permis. Nu exista nici un indicator care sa interzica acest fapt.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.