Intrebarea 1/17 din conducerea ecologica pentru categoria B

    #1288 DRPCIV: Ce se înţelege prin conducere ecologică a unui autovehicul?

  • A obligaţia de a folosi în permanenţă carburant biodegradabil;
  • B deplasări urbane cu bicicleta, pe jos sau cu alte mijloace care nu poluează atmosfera;
  • C un ansamblu de măsuri comportamentale, de control sau de verificare a vehiculului, prin care se realizează o importantă economie de energie şi protecţia mediului.
Varianta corecta de raspuns este: C

Explicatie intrebare

AAcest lucru nu este posibil pentru orice tip de autovehicul. Este necesar ca motorul acestuia sa accepte un astfel de combustibil.
BIn cazul in care renuntati la autovehicul in favoarea bicicletei sau a altor mijloace nepoluante, nu mai putem vorbi despre "a conduce un autovehicul in mod ecologic".
CVerificarea vehiculului, repararea acestuia(cand este cazul), un comportament calm, prevazator, etc. toate pot duce la o importanta economie de carburant si prin urmare la protectia mediului inconjurator.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.