Intrebarea 2/17 din conducerea ecologica pentru categoria B

    #430 DRPCIV: Când se recomandă să opriţi motorul pentru a reduce consumul de combustibil?

  • A în cazul unei opriri lungi la o trecere la nivel cu calea ferată;
  • B la culoarea roşie a unui semafor care, de regulă, durează foarte mult;
  • C la semnalul poliţistului rutier făcut în acest sens.
Varianta corecta de raspuns este: A si B

Explicatie intrebare

ATinand motorul oprit atunci cand stationati evident va duce la un consum mai mic. Daca oprirea este mai lunga si economia va fi pe masura.
Nu este recomandata utilizarea acestei tactici la opriri dese si relativ scurte( <35s ) pentru ca duce la uzura electromotorului si mai ales pe perioada de iarna.
BTinand motorul oprit atunci cand stationati evident va duce la un consum mai mic. Daca oprirea este mai lunga si economia va fi pe masura.
Nu este recomandata utilizarea acestei tactici la opriri dese si relativ scurte( <35s ) pentru ca duce la uzura electromotorului si mai ales pe perioada de iarna.
CIntre semnele pe care le poate face un politist participantilor la trafic nu exista nici unul referitor la oprirea motorului.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.