Intrebarea 1/85 din intersectii si obligatia de a ceda trecerea pentru categoria B

    #1296 DRPCIV: Autoturismul poate pătrunde în intersecţia prezentată?

  • A da;
  • B numai în caz de urgenţă;
  • C nu, în intersecţie poate pătrunde numai bicicleta.
Varianta corecta de raspuns este: C

Explicatie intrebare

AVezi raspunsul de la varianta C
BVezi raspunsul de la varianta C
CConform Art. 88., alin.1, lit.b din Regulamentul rutier: "Semnalele politistului care dirijeaza circulatia au urmatoarele semnificatii: bratul sau bratele intinse orizontal semnifica "oprire" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circula din directia sau directiile intersectate de bratul sau bratele intinse. Dupa ce a dat acest semnal, politistul poate cobori bratul sau bratele, pozitia sa insemnand, de asemenea, "oprire" pentru participantii la trafic care vin din fata ori din spate;"
In cazul de fata semnul agentului care semnifica oprire se adreseaza autoturismului, prin urmare bicicleta poate patrunde in intersectie.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.