Intrebarea 1/39 din viteza si distanta intre vehicule pentru categoria B

    #984 DRPCIV: Conducătorul de vehicul care are mai puţin de un an de practică de conducere, va circula cu o viteză maximă admisă în afara localităţilor, mai mică cu:

  • A 10 km/h;
  • B 20 km/h;
  • C 25 km/h.
Varianta corecta de raspuns este: B

Explicatie intrebare

AVezi raspunsul de la varianta B
BConform Art.50., alin.4 din Codul rutier: " Viteza maxima admisa in afara localitatilor pentru autovehiculele ai caror conducatori au mai putin de un an practica de conducere sau pentru persoanele care efectueaza pregatirea practica in vederea obtinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse."
CVezi raspunsul de la varianta B


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.