Intrebarea 2/39 din viteza si distanta intre vehicule pentru categoria B

    #633 DRPCIV: Viteza de deplasare trebuie redusă până la 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor:

  • A la trecerea pe lângă grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, dacă acestea se află pe drumurile cu o singură bandă de circulaţie pe sens;
  • B la întâlnirea indicatorului „Pistă obligatorie pentru biciclişti“;
  • C la trecerile la nivel cu calea ferată dublă sau simplă prevăzută cu bariere.
Varianta corecta de raspuns este: A

Explicatie intrebare

AConform Art. 123., lit.c din Regulamentul rutier: "Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor, in urmatoarele situatii: la trecerea pe langa grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, indiferent daca acestea se afla in mers sau stationeaza pe partea carosabila a drumurilor cu o singura banda de circulatie pe sens;"
BLegal nu este prevazut.
CChiar si in cazul in care barierele sunt ridicate si puteti trece fara sa opriri(dupa ce ati redus viteza si v-ati asigurat ca nu se aproprie un vehicul feroviar, legal nu vi se impune o anume viteza pentru aceasta zona. Se respecta viteza admisa pentru categoria respectiva de vehicul sau reglementata in zona prin indicatoare si marcaje.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.