Intrebarea 1/21 din intoarcerea si mersul inapoi pentru categoria B

    #690 DRPCIV: Întoarcerea unui autovehicul este interzisă:

  • A la o distanţă mai mică de 50 m de staţia de autobuz, troleibuz sau tramvai;
  • B în rampă, unde vizibilitatea este sub 50 m;
  • C pe străzile pe care circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri.
Varianta corecta de raspuns este: B

Explicatie intrebare

AConform Art. 126., lit.a din Regulamentul rutier: "Se interzice intoarcerea vehiculului: in locurile in care este interzisa oprirea voluntara a vehiculelor, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 142 lit. f);"
Conform Art. 142., lit.g din Regulamentul rutier: "Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: in statiile mijloacelor de transport public de persoane, precum si la mai putin de 25 m inainte si dupa acestea;"
Prin urmare aveti voie sa intoarceti mai aproape de 50 de metri de statiile mijloacelor de transport in comun dar nu mai aproape de 25 de metri.
BConform Art. 126., lit.a din Regulamentul rutier: "Se interzice intoarcerea vehiculului: in locurile in care este interzisa oprirea voluntara a vehiculelor, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 142 lit. f);"
Conform Art. 142., lit.p din Regulamentul rutier: "Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: in locurile unde este interzisa depasirea."
Conform Art. 120., alin.1, lit.b din Regulamentul rutier: "Se interzice depasirea vehiculelor: in apropierea varfurilor de rampa, cand vizibilitatea este redusa sub 50 m;"
Prin urmare nu aveti voie sa intoarceti acolo unde nu aveti voie sa opriti(cu exceptia art.142, lit.f), iar oprirea este interzisa unde nu aveti voie sa depasiti. Cum depasirea nu este permisa in apropierea varfurilor de rampa cand vizibilitatea este sub 50m, nu veti avea voie nici sa opriti si nici sa intoarceti.
CIn acest caz intoarcerea este interzisa doar daca exista instalat in zona indicatorul "Intoarcerea interzisa", vizibilitatea nu este buna sau daca sensurile sunt separate de marcajul cu linie continua.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.