Intrebarea 2/21 din intoarcerea si mersul inapoi pentru categoria B

    #487 DRPCIV: Întoarcerea este interzisă:

  • A în rampă, dacă vizibilitatea este sub 50 m;
  • B în dreptul unui garaj;
  • C la trecerile pentru pietoni.
Varianta corecta de raspuns este: A si C

Explicatie intrebare

AConform Art. 126., lit.a din Regulamentul rutier: "Se interzice intoarcerea vehiculului: in locurile in care este interzisa oprirea voluntara a vehiculelor, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 142 lit. f);"
Conform Art. 142., lit.d din Regulamentul rutier: "Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: in curbe si in alte locuri cu vizibilitate redusa sub 50 m;"
BLegal nu este prevazut.
Totusi nu aveti voie sa stationati in dreptul unui garaj, adica oprirea sa nu dureze mai mult de 5 minute.
CConform Art. 126., lit.a din Regulamentul rutier: "Se interzice intoarcerea vehiculului: in locurile in care este interzisa oprirea voluntara a vehiculelor, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 142 lit. f);"
Conform Art. 142., lit.e din Regulamentul rutier: "Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: pe trecerile pentru pietoni ori la mai putin de 25 m inainte si dupa acestea;"


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.