Intrebarea 3/21 din intoarcerea si mersul inapoi pentru categoria B

    #415 DRPCIV: În care dintre situaţii este interzisă întoarcerea vehiculului?

  • A în locul în care este instalat indicatorul cu semnificaţia „Întoarcerea interzisă“;
  • B în locurile în care oprirea este interzisă, cu excepţia intersecţiilor;
  • C în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“.
Varianta corecta de raspuns este: A si B

Explicatie intrebare

AConform Art.126, lit.f din Regulamentul rutier "Se interzice intoarcerea vehiculului: in locurile in care este instalat indicatorul Intoarcerea interzisa."
BConform Art.126, lit.a din Regulamentul rutier "Se interzice intoarcerea vehiculului: in locurile in care este interzisa oprirea voluntara a vehiculelor, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 142 lit. f); "
Art.142, lit.f din Regulamentul rutier "Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: in intersectii, inclusiv cele cu circulatie in sens giratoriu, precum si in zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar in lipsa acestora, la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei;"
Prin urmare in locurile prevazute la articolul 142 desi oprirea este interzisa, intoarcerea este acceptata.
CLegal nu este prevazut.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.