Intrebarea 1/41 din semnalele politistului pentru categoria B

    #866 DRPCIV: Semnalele date dintr-un autovehicul al poliţiei, care însoţeşte o coloană oficială de vehicule, prin folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi luminoasă, obligă la:

  • A părăsirea drumului pe prima stradă la dreapta;
  • B oprirea, de îndată, în afara părţii carosabile sau cât mai aproape de bordură ori acostament, până la trecerea coloanei;
  • C reducerea vitezei şi deplasarea cât mai aproape de bordură sau acostament.
Varianta corecta de raspuns este: B

Explicatie intrebare

AVezi raspunsul de la varianta B
BConform Art. 6, alin.11 din Codul rutier: "În sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles: coloana oficiala - unul sau mai multe vehicule care circula pe drumul public si sunt insotite de unul sau mai multe autovehicule ale politiei rutiere, care au in functiune semnale speciale de avertizare sonore si luminoase de culoare rosie;"
Conform Art.37., alin.1 din Codul rutier: "Conducatorii de vehicule sunt obligati sa opreasca imediat, pe acostament sau, in lipsa acestuia, cat mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, in sensul de deplasare, la apropierea si la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa de culoare rosie si sonore."
CVezi raspunsul de la varianta B


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.