Intrebarea 2/41 din semnalele politistului pentru categoria B

    #781 DRPCIV: Când poliţistul se află cu spatele la autovehiculul care se apropie şi cu braţul stâng întins orizontal, conducătorul acestuia trebuie:

  • A să continue deplasarea, deoarece semnalul de oprire nu i se adresează;
  • B să schimbe direcţia de mers spre stânga;
  • C să oprească, deoarece semnalul i se adresează.
Varianta corecta de raspuns este: A

Explicatie intrebare

AConform Art. 88., alin.1, lit.b din Regulamentul rutier: "Semnalele politistului care dirijeaza circulatia au urmatoarele semnificatii: bratul sau bratele intinse orizontal semnifica "oprire" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circula din directia sau directiile intersectate de bratul sau bratele intinse. Dupa ce a dat acest semnal, politistul poate cobori bratul sau bratele, pozitia sa insemnand, de asemenea, "oprire" pentru participantii la trafic care vin din fata ori din spate;"
In cazul de fata daca politistul sta cu spatele si are bratul stang intins orizontal, acesta se va intersecta cu directia de mers a celor de pe contrasens. Prin urmare autovehiculul isi va continua drumul deoarece semnalul nu i se adreseaza.
BVezi raspunsul de la varianta A
CVezi raspunsul de la varianta A


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.