Intrebarea 1/59 din mecanica si starea tehnica pentru categoria B

    #1468 DRPCIV: Instalaţiile de semnalizare şi iluminare ale unui autovehicul trebuie:

  • A să funcţioneze doar pe timp de noapte;
  • B să corespundă condiţiilor tehnice impuse şi să fie omologate de către autoritatea competentă;
  • C să nu fie folosite în mediul urban.
Varianta corecta de raspuns este: B

Explicatie intrebare

AConform Art. 114., alin.1, lit.d din Regulamentul rutier: "Conducatorii de autovehicule si tramvaie sunt obligati sa foloseasca instalatiile de iluminare si/sau semnalizare a acestora, dupa cum urmeaza: luminile de intalnire ale autovehiculelor care insotesc coloane militare sau cortegii, transporta grupuri organizate de persoane si cele care tracteaza alte vehicule sau care transporta marfuri ori produse periculoase, in timpul zilei;"
Acesta este doar un exemplu care contrazice afirmatia.
BConform Art. 10. din Regulamentul rutier: " Autovehiculele, tractoarele folosite in exploatari agricole si forestiere si vehiculele pentru efectuarea de servicii sau lucrari, tramvaiele si remorcile trebuie sa fie dotate, prin constructie, cu instalatii de iluminare, semnalizare luminoasa si avertizare sonora, omologate, care sa corespunda conditiilor tehnice stabilite de autoritatea competenta. "
CLegal nu este prevazut.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.