Intrebarea 1/11 din semnalele conducatorilor auto pentru categoria B

    #1172 DRPCIV: Un vehicul are luminile de avarie aprinse. Ce trebuie să aveţi în vedere?

  • A vehiculul va vira la dreapta sau la stânga;
  • B vehiculul este parcat;
  • C vehiculul a rămas în pană sau este remorcat.
Varianta corecta de raspuns este: C

Explicatie intrebare

AVezi raspunsul de la varianta C
BVezi raspunsul de la varianta C
CConform Art. 114., alin.5 din Regulamentul rutier: "Luminile de avarie se folosesc in urmatoarele situatii:cand vehiculul este imobilizat involuntar pe partea carosabila;cand vehiculul se deplaseaza foarte lent si/sau constituie el insusi un pericol pentru ceilalti participanti la trafic;cand autovehiculul sau tramvaiul este remorcat."


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.