Intrebarea 1/23 din trecerea la nivel cu calea ferata pentru categoria B

    #1038 DRPCIV: Ce obligaţii aveţi dacă luminile roşii se aprind şi se sting alternativ?

  • A reduceţi viteza şi, după ce vă asiguraţi, vă continuaţi deplasarea;
  • B reduceţi viteza şi opriţi numai în cazul în care se apropie un tren;
  • C opriţi fără a depăşi indicatorul.
Varianta corecta de raspuns este: C

Explicatie intrebare

AVezi raspunsul de la varianta C
BVezi raspunsul de la varianta C
CConform Art. 138., alin.1, lit.b din Regulamentul rutier, Subsectiunea 7: trecerea la nivel cu calea ferata: "Conducatorul de vehicul este obligat sa opreasca atunci cand:
b. semnalul cu lumini rosii si/sau semnalul sonor sunt in functiune;
c. intalneste indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferata simpla, fara bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferata dubla, fara bariere" sau "Oprire"
"
Conform Art. 138., alin.2 din Regulamentul rutier, Subsectiunea 7: trecerea la nivel cu calea ferata: "Vehiculele trebuie sa opreasca, in ordinea sosirii, in locul in care exista vizibilitate maxima asupra caii ferate fara a trece de indicatoarele prevazute la alin. (1) lit. c) sau, dupa caz, inaintea marcajului pentru oprire ori inaintea barierelor sau semibarierelor, cand acestea sunt inchise, in curs de coborare sau de ridicare. "


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.