Cum să dezgheți eficient parbrizul?

Cea mai bună soluție pentru a dezgheța parbrizul iarna rămâne spray-ul special conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheață.

Totuși, dacă nu ai la îndemână un astfel de spray, poți folosi o soluție dintr-un litru de apă și 300 de mililitri de alcool sanitar. Toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator și pulverizează pe tot parbrizul, în timp ce lași motorul pornit și aerul condiționat la maximum. În maxim trei minute, gheața este topită și poți curăța parbrizul cu o racletă fină. În loc de alcool sanitar, mai poți folosi o soluție din două părți oțet și o parte apă rece.

Există şi alte trucuri care vă pot ajuta să scăpați repede de neplăcerea geamurilor îngheţate de la maşină. Aveţi nevoie de un castron sau lighean în care amestecaţi apă rece cu puţin oţet, apoi înmuiaţi o cârpă în acest amestec şi ştergeţi parbrizul.

Un alt truc foarte util este ca seara, după ce aţi parcat maşina, puneţi o cârpă sau pătură mai veche peste parbriz şi acoperiţi-l în întregime. Pentru a fi fixată bine pătura respectivă, este indicat să o prindeţi cu ajutorul ştergătoarelor şi al uşii de la maşină.

Mai există un alt truc simplu şi foarte eficient! Ai nevoie doar de o pereche de şosete vechi, pe care nu le mai foloseşti şi de nişte nisip igienic pentru pisici. Îl găseşti în orice supermarket şi nu e scump deloc. Tot ce trebuie să faci este să răstorni granulele în şosete şi să pui „invenţia” pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat.