Cum pregătim mașina pentru primăvară. Verificați uleiul, frânele sau direcția

Schimbarea anvelopelor, a uleiului de motor, verificarea plăcuţelor de frână sau a sistemului de direcţie sunt doar câteva dintre aspectele care trebuie luate în calcul la început de primăvară.

Specialiştii spun că, pentru o bună întreţinere a maşinii, este obligatorie o revizie tehnică. La maşină nu trebuie să bată ori să troncăne nimic, totul trebuie să fie în parametrii.

Uleiul de motor trebuie schimbat deoarece unul cu o vâscozitate mai mare este mai bun pentru sezonul cald. Iar lichidul de parbriz de iarnă este necesar să fie înlocuit cu cel estival pentru că acesta din urmă are proprietăţi antistatice, antiaburire şi anticoroziune. Specialiştii recomandă înlocuirea uleiului şi a filtrelor la fiecare 5.000 de kilometri, explicaţia fiind că schimbarea temperaturilor poate determina formarea condensului şi apariţia acizilor în uleiul de motor.

Trebuie urmărită şi starea în care se află lichidul de răcire. Menţinerea antigelului la nivelul potrivit ajută la evitarea supraîncălzirii. Aceasta se poate produce cu uşurinţă primăvara din cauza temperaturilor variate.

Bine verificate (de eventuale crăpături) trebuie să fie şi farurile, semnalizatoarele şi stopurile.

O presiune potrivită în pneuri reduce considerabil şansele producerii unei pene. De aceea, este bine să te asiguri că există o cantitate corespunzătoare de aer în pneuri. Dacă este optimă, aceasta influenţează pozitiv consumul de carburant al maşinii.

Sunt necesare verificări ale maşinii la sistemul de direcţie şi la plăcuţele de frânare. Dacă plăcuţele de frânare sunt uzate, obligatoriu trebuie înlocuite. Şi ştergătoarele trebuie schimbate, pentru că multe dintre ele crapă iarna, din cauza temperaturilor scăzute.

Şi nu uita de bujii, acumulator, suspensii, radiator şi instalaţii electrice.

Cel mai bine este să apelezi la o spălătorie automată, dotată cu sistem de spălare a şasiului. După spălare este utilă o ceruire.