Daca pici traseul nu trebui sa mai dai sala din nou!

Conform Digi24 incepand cu data de 5 octombrie 2015 se va modifica procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, in sensul ca acei candidati respinsi la proba practica nu vor mai fi nevoiti sa sustina din nou si proba teoretica. Astfel permisul se va obtine mai usor decat in momentul actual. In prezent, cei care doreau obtinerea permisului si erau respinsi la traseu, trebuiau sa dea sala din nou.

Vineri 21 August a fost publicat Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea şi completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 in Monitorul Oficial, Partea I, nr.639, privind procedura de examinare in vederea obtinerii permisului de conducere.

Din acest act normativ reiese ca persoanele declarate admise la proba teoretica pentru obtinerea permisului auto vor putea sustine proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica. Candidatii vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de examinare si sa faca cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica pentru a sustine proba din nou.

"Candidaţii declaraţi "respins" la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioada de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată", se prevede in ordinul mai sus mentionat.