Sursa foto: www.amsonline.ro

Aproape 20.000 de români își vor lua mașini noi în cadrul programului „Rabla”

Persoanele fizice şi juridice au rezervat 19.500 de tichete în cadrul programului „Rabla”, încheindu-se astfel o altă etapă de evaluare a dosarelor, a anunţat, săptămâna trecută, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

Potrivit AFM, peste 800 de dosare, care depuse de românii care au vrut să-şi ia un autoturism nou prin programul „Rabla”, au fost respinse.

„Până în prezent, în sistemul informatic al AFM, au fost rezervate pentru persoanele fizice şi juridice peste 19.500 de tichete. Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă închiderea unei alte etape de evaluare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice pentru programul <Rabla 2015>. În cadrul Programului au fost analizate 1.609 dosare, din care 817 dosare au fost acceptate, pentru 2.488 de autovehicule şi 808 dosare au fost respinse”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Până în prezent, la registratura AFM au fost depuse 2.215 de dosare de către persoanele juridice şi instituţiile publice. Persoanele interesate să participe la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pot depune dosarele de finanţare la sediul AFM, până la data de 30 octombrie 2015. Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice, care au fost acceptate în program, este publicată pe site-ul AFM la secţiunea aferentă programului.

Persoanele fizice care vor să achiziţioneze o maşină nouă pot aplica, începând din 27 aprilie, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2015, bugetul alocat în acest sens de către autorităţi fiind de 162,5 milioane de lei. Totodată, programul „Rabla” destinat persoanelor juridice, inclusiv instituţiilor publice, operatorilor economici fără personalitate juridică, organizaţiilor profesionale care sunt organizate şi îşi desfăşoară activitatea într-una dintre formele de exercitare a profesiei liberale a demarat în data de 4 mai, cu o alocare de 5.000 de vouchere şi un buget total de 37,5 milioane lei.