Intrebarea 49/65 din sanctiuni si infractiuni pentru categoria B

    #438 DRPCIV: Poliţistul rutier poate dispune imobilizarea unui vehicul atunci când:

  • A vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică;
  • B anvelopele au alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului;
  • C conducătorul auto refuză să se legitimeze.
Varianta corecta de raspuns este: C

Explicatie intrebare

AConform Art.112, alin.1, lit.a din Codul rutier "Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera in urmatoarele cazuri: vehiculul nu are efectuata inspectia tehnica periodica valabila;"
In plus la acelasi articol alin.2 "in cazurile prevazute la alin. (1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t), u), v) si x), o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile."
Prin urmare vehicului nu va fi imobilizat.
BConform Art.112, alin.1, lit.h din Codul rutier "Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera in urmatoarele cazuri: anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute in cartea de identitate a vehiculului, prezinta taieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisa;"
In plus la acelasi articol alin.2 "in cazurile prevazute la alin. (1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t), u), v) si x), o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile."
Prin urmare vehicului nu va fi imobilizat.
CConform Art.117, alin.1, lit.e din Codul rutie: "Imobilizarea unui vehicul se dispune de catre politistul rutier in cazul savarsirii de catre conducatorul acestuia a uneia dintre urmatoarele fapte: refuza sa se legitimeze;"


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.