Intrebarea 50/65 din sanctiuni si infractiuni pentru categoria B

    #482 DRPCIV: Conducerea pe drumul public a autovehicului de către o persoană cu o alcoolemie în sânge de peste 0,8 g/l atrage:

  • A răspunderea contravenţională şi reţinerea permisului de conducere;
  • B răspunderea penală şi anularea permisului de conducere;
  • C răspunderea penală şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.
Varianta corecta de raspuns este: B

Explicatie intrebare

AConform Art.336., alin.1 din Codul penal: fapta este infractiune(are natura penala).
BConform Art.336., alin.1 din Codul penal: "Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda."
Conform Art.114., alin.1, lit.b din Codul rutier: "Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri: titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru infractiunile prevazute la art. 334 alin. (2) si (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) si (4) din Codul penal;"
CConform Art.336., alin.1 din Codul penal: raspunderea este penala, dar Conform Art.114., alin.1, lit.b din Codul rutier permisul se anuleaza, nu se suspenda.
Prin urmare afirmatia este falsa.Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.