Intrebarea 61/61 din oprirea, stationarea si parcarea pentru categoria B

    #451 DRPCIV: În care dintre situaţii este interzisă oprirea?

  • A la o distanţă mai mică de 25 m înainte şi după indicatorul de staţie pentru mijloacele de transport public de persoane;
  • B la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei;
  • C la o distanţă de 5 m în spatele ultimului vagon de tramvai oprit într-o staţie fără refugiu pentru pietoni.
Varianta corecta de raspuns este: A si B

Explicatie intrebare

AConform Art.142, lit.g din Regulamentul rutier: "Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:in statiile mijloacelor de transport public de persoane, precum si la mai putin de 25 m inainte si dupa acestea;"
BConform Art.142, lit.f din Regulamentul rutier: "Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: in intersectii, inclusiv cele cu circulatie in sens giratoriu, precum si in zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar in lipsa acestora, la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei;"
In principiu marcajele au cel putin 25 metri lungime, iar daca ele lipsesc nu aveti voie mai aproape de 25m de coltul intersectiei.
CLegal nu este prevazut.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.