Intrebarea 47/59 din mecanica si starea tehnica pentru categoria B

    #737 DRPCIV: Unui autovehicul nu-i este permis să circule atunci când:

  • A unul dintre faruri nu funcţionează;
  • B parbrizul este fisurat;
  • C noxele emanate depăşesc limita legală admisă.
Varianta corecta de raspuns este: C

Explicatie intrebare

AConform Art.101., alin.1, pct.11 din Codul rutier: " Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice: circulatia cu un autovehicul si tractor agricol sau forestier, remorca sau tramvai cu defectiuni la sistemul de iluminare sau de avertizare sonora ori cand acestea lipsesc;"
Prin urmare puteti conduce un astfel de autovehicul dar veti primi amenda daca sunteti oprit de un echipaj al politiei rutiere.
BLegal nu este prevazut.
CConform Art. 148., alin.17 din Regulamentul rutier: "Se interzice conducatorului de autovehicul sau de tramvai: sa conduca un autovehicul care emana noxe peste limita legala admisa ori al carui zgomot in mers sau stationare depaseste pragul fonic prevazut de lege ori care are montat pe sistemul de evacuare a gazelor dispozitive neomologate;"


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.