Intrebarea 18/60 din masuri de prim ajutor pentru categoria B

    #722 DRPCIV: Imobilizarea unei fracturi fără atele se face cu:

  • A o folie de material plastic;
  • B eşarfe şi triunghiuri de pânză;
  • C carton rigid.
Varianta corecta de raspuns este: B

Explicatie intrebare

AO folie de plastic nu are rezistenta necesara, poate fi elastica, nu lasa pielea sa respire, poate determina aparitia transpiratiei.
BIn cazul unei fracturi daca nu sunt la indemana atele se pot folosi esarfe si triunghiuri de panza. Osul fracturat se aseaza pe toata lungimea lui pe bucata de panza pentru a fi pastrat in pozitie cat mai dreapta, iar colturile materialului se innoada pentru a putea fi suspendat. De exemplu antebratul se pune pe bucata de panza iar colturile innodate se trec in jurul gatului pentru a sustine mana in pozitie orizontala.
C ATÉLĂ, atele = Piesa (din lemn, carton sau metal) folosita pentru a imobiliza in mod provizoriu membrele fracturate.
Prin urmare folosind carton rigid ati confectiona o atela, iar intrebarea se refera clar la situatia in care nu se folosesc atelele.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.