Intrebarea 137/181 din indicatoare si marcaje pentru categoria B

    #960 DRPCIV: Conducătorul unui autovehicul poate executa o depăşire la întâlnirea indicatorului „Limitare de viteză“?

  • A da, dacă în timpul manevrei viteza sa nu este mai mare decât cea înscrisă pe indicator;
  • B nu, până la întâlnirea indicatorului care semnalizează terminarea zonei de limitare a vitezei;
  • C da, dacă depăşirea se execută în afara unei localităţi.
Varianta corecta de raspuns este: A

Explicatie intrebare

AConform Art. 121., alin.1 din Regulamentul rutier: "Conducatorii de vehicule sunt obligati sa respecte viteza maxima admisa pe sectorul de drum pe care circula si pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum si cea impusa prin mijloacele de semnalizare."
Indicatorul "Limitare de viteza" nu interzice depasirea. El stabileste doar viteza maxima cu care se poate deplasa un vehicul pe zona respectiva de drum. Prin urmare daca doriti sa efectuati o depasirea in zona de actiune a unui astfel de indicator veti fi obligati sa nu depasiti viteza inscrisa pe el.
BVezi raspunsul de la varianta A
CVezi raspunsul de la varianta A


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.