Intrebarea 144/181 din indicatoare si marcaje pentru categoria B

    #1306 DRPCIV: Ce obligaţii aveţi la întâlnirea indicatorului „Biciclişti“?

  • A să reduceţi viteza la maximum 30 km/h;
  • B să circulaţi cu atenţie şi, dacă este cazul, acordaţi prioritate de trecere bicicliştilor care circulă pe pista special destinată;
  • C nu aveţi nicio obligaţie, bicicliştii vă vor acorda prioritate.
Varianta corecta de raspuns este: B

Explicatie intrebare

ALegal nu este prevazut.
BAcest indicator se instaleaza inaintea marcajului care traverseaza soseaua, unind pistele obligatorii pentru biciclisti de pe cele doua sensuri de circulatie. Se recomanda atentie si daca este cazul acordati prioritate.
CVezi raspunsul de la varianta B


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.