Intrebarea 35/181 din indicatoare si marcaje pentru categoria B

    #1371 DRPCIV: Marcajul longitudinal continuu, aplicat pe axul drumului, permite încălcarea lui:

  • A numai de către conducătorii de motociclete şi mopede;
  • B numai de către vehiculele cu gabarit depăşit;
  • C nu, în nicio situaţie.
Varianta corecta de raspuns este: C

Explicatie intrebare

AVezi raspunsul de la varianta C
BVezi raspunsul de la varianta C
CConform Art. 77., alin.2 din Regulamentul rutier: "Marcajul longitudinal format dintr-o linie continua simpla sau dubla interzice incalcarea acestuia."
Marcajul logitudinal format dintr-o linie continua nu poate fi incalcat atunci cand este simplu sau dublu. Totusi daca este insotit de un marcaj longitudinal formt dintr-o linie discontinua iar cea de pe urma este mai apropiata de dumneavoastra in sensul de mers, poate fi incalcat, el avand semnificatie pentru cei care vin din sensul opus.


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.