Intrebarea 5/17 din conducerea ecologica pentru categoria B

    #468 DRPCIV: Nu este permis unui autovehicul să circule atunci când:

  • A poluează fonic, în timpul mersului sau staţionării, peste pragul admis de lege;
  • B nu este dotat cu roată de rezervă;
  • C plăcuţele cu numărul de înmatriculare sunt deteriorate.
Varianta corecta de raspuns este: A si C

Explicatie intrebare

AConform Art.148, alin.17 din Regulamentul rutier:"Se interzice conducatorului de autovehicul sau de tramvai:sa conduca un autovehicul care emana noxe peste limita legala admisa ori al carui zgomot in mers sau stationare depaseste pragul fonic prevazut de lege ori care are montat pe sistemul de evacuare a gazelor dispozitive neomologate;"
BLegal nu este prevazut.
CConform Art.148, alin.18 din Regulamentul rutier:"Se interzice conducatorului de autovehicul sau de tramvai:sa circule cu autovehiculul avand placutele cu numerele de inmatriculare sau de inregistrare, provizorii ori pentru probe deteriorate sau neconforme cu standardul;"


Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.