Intrebarea 2/22 din circulatia pe autostrazi pentru categoria B

    #918 DRPCIV: Sunteţi corespunzător încadrat pentru a folosi prima ieşire de pe autostradă?

  • A da, deoarece circulaţi pe banda din dreapta;
  • B nu, deoarece veţi călca banda continuă;
  • C nu, pentru că circulaţi pe banda de urgenţă.
Varianta corecta de raspuns este: C

Explicatie intrebare

AVezi raspunsul de la varianta C
BVezi raspunsul de la varianta C
CConform Art. 169., alin.2 din Regulamentul rutier: "Conducatorii de autovehicule care urmeaza sa paraseasca autostrada sunt obligati sa semnalizeze din timp si sa se angajeze pe banda de iesire (de decelerare). "
Conform Art.74., alin.3 din Codul rutier: " Se interzice circulatia, oprirea sau stationarea autovehiculelor pe banda de urgenta, cu exceptia cazurilor justificate, precum si a autovehiculelor cu regim de circulatie prioritar."
In cazul de fata nu sunteti incadrat corespunzator. Va aflati pe banda de urgenta, iar  circulatia pe aceasta banda este permisa doar autovehiculelor cu regim de circulatie prioritar. Pe aceasta banda se poate opri/stationa doar in cazurile justificate.
Parasirea autostrazii se face prin intermediul benzii de iesire(decelerare).Actualizare la zi

Intrebarile si legislatia gasite pe siteul nostru sunt actualizate permanent. Astfel nu va exista riscul ca tu sa inveti ceva gresit. Toate intrebarile sunt verificate pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Mod invatare(gratuit)

Inainte de a incepe rezolvarea unui chestionar porneste acest sistem pentru a vedea imediat ce ai dat raspunsul varianta corecta si explicatia aferenta.

Statistici(gratuit)

Foloseste acest sistem pentru a sti exact care sunt punctele tale slabe si ce ar trebui sa aprofundezi din legislatie. Poti vedea mai multe detalii aici

Fara cont

Nu esti nevoit sa iti creezi un cont pentru a rezolva chestionare, pentru a vedea explicatii, pentru a folosi modul de invatare sau statisticile.