Top 5 greseli pe care soferii le fac in trafic

Nerespectarea celor mai simple reguli de circulatie, neatentia la volan dar si viteza excesiva se numara printre greselile frecvente pe care soferii le fac trafic. Fie ca vorbim de un sofer incepator sau de unul profesionist, studiile ne indica acelasi tip de greseli pe care vi le vom prezenta in acest articol.

Conform informatiilor oferite publicitatii de catre reprezentantii Serviciului Rutier, una dintre cel mai gresite abordari pe care un sofer o poate avea in trafic este aceea de a estima gresit posbilitatile pe care le are si de a se angaja in manevere periculoase plecand de la ideea ca are experienta sau suficient timp pentru executia unei anumite actiuni.

Pentru a atrage atentia asupra greselilor in trafic, autoritatile in domeniu, au ales sa desfoare diverse campanii de preventie, dar si de constientizarea a celor mai frecvente greseli in trafic. Principalul obiectiv al acestor campanii este acela de a respnsabiliza cat mai mult participatii la trafic, si de a incerca reducerea numerelor de accidente care au ca principala cauza una dintre urmatoarele 5 greseli pe care soferii le fac in trafic:

  1. Nerespectarea celor mai simple reguli de circulatie. Mai ales in mediul urban efectuarea unor manevre precum depasirea pe linia de tramvai, nerespectarea culorii semaforului sau neacordarea de prioritatea conduc adesea la accidente.

  2. Neatentia in timpul mersului. Desfasurarea a diverse activitati in timplul mersului contribuie adesea la cresterea numarului de accidente.

  3. Nerespectarea distantei legale dintre masini. Aceasta este o practica des intalnita mai ales in orasele mari. Graba dar si ingnorarea aceste reguli simple provoaca in fiecare zi accidente.

  4. Depasirea vitezei legale. Restrictiile si limitatoarele de viteza par sa fie pentru unii soferi simple elemente de decor pe care le ignora ori de cate ori pot.

  5. Nesemnalizarea directiei de mers. Este una dintre greselile cele mai frecvente pe care foarte multi soferi o fac fara sa tina cont de implicatii. Aici, principala cauza a nerespectarii acestei regului mare sa fie experenta acumulata de sofer si principiul „merge si asa”.