Paza buna trece primejdia rea

Sunt multe proverbe si zicatori prin care poporul roman impartaseste din experienta sa anterioara. Proverbul din titlu se adreseaza tuturor, si in egala masura soferilor amatori care intampina numeroase situatii in trafic punand la incercare indemanarea si prezenta de spirit. In randurile urmatoare va oferim cateva sfaturi care, poate, va vor fi utile in trafic.

Una dintre situatii ce pot fi intalnite pe traseele rutiere ar fi aceea in care intalniti camioane care transporta busteni sau rebuturi de lemn de dimensiuni mici. Adesea nivelul incarcaturii din remorca este supraestimat cantitativ si nu este foarte bine ancorat. Aceasta situatie poate genera risipirea pe sosea a unor busteni sau a unor resturi de lemn din incarcatura sau desprinderea accidentala in cazul unui balans neasteptat, oprire brusca sau o groapa in asfalt.

Daca va aflati in spatele unui asemenea mijloc de transport, pentru a preveni un impact neasteptat si deteriorarea parbrizului, va trebui sa pastrati o distanta apreciabila intre dvs. si vehicolul din fata. Daca trebuie sa il depasiti, executati manevra rapid si in siguranta.

O alta situatie, relativ similara, este aceea in care va deplasati in spatele unei remorci incarcate cu pietris. Daca va situati la o distanta mica de remorca incarcata, un balans sau o oprire brusca poate sa provoace caderea unei cantitati de pietris care va poate deterioreaza parbrizul, capota sau plafonul masinii. Pastrati o distanta considerabila in asemenea situatii!