Criterii noi pentru scolile de soferi

Autoritatea Rutiera Romana (ARR) sustine ca scolile de soferi nu pot fi controlate corespunzator pentru a se vedea daca indeplinesc cerintele de pregatire ale viitorilor candidati. Asadar, ARR intentioneaza sa introduca criteriul calitatii in acordarea prelungii licentei de functionare pentru scolile de soferi.

Scoliile de soferi vor avea posibilitatea sa isi prelungeasca licenta de functionare doar daca peste 50% dintre candidatii pregatiti de ele au reusit sa promoveze examenul de obtinere a permisului auto.

Autoritatea Rutiera Romana sustine astfel ca scolile de soferi vor acorda o mai mare importanta pregatirii candidatiilor, atat din punct de vedere teoretic, facand mai multe chestionare auto sau explicand legislatia elevilor.

Pentru ca cei mai multi candidati se prezinta la examen pentru a obtine permisul auto pentru categoria B, autoritatile spera ca instructorii si cadrele ce pregatesc elevii sa prezinte un real interes, in special pentru chestionarele auto categoria B, acestea fiind de un real ajutor pentru viitorii soferi atunci cand se vor afla pe traseu.

De asemenea, Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera pentru perioada 2016-2020 se refera si la soferii trecuti de prima tinerete, pentru care considera ca analizele medicale ar trebui facute mult mai des.