Autoturismul, necesitate sau trend

Sa ai un autoturism la dispozitie pe care sa il poti utiliza ori de cate ori ai nevoie in scop propriu reprezinta in zilele de astazi o necesitate. De multe ori esti pus in situatia de a ajunge in anumite locuri in scopul rezolvarii unor probleme personale si numai cu o masina poti rezolva situatia.

Desi poate parea complicat sa conduci un autoturism, faptul ca multe persoane sunt soferi amatori stimuleaza tinerii, in general, sa isi doreasca sa aiba un permis auto imediat dupa ce au implinit varsta de 18 ani.In scopul obtinerii unui permis auto sunt publicate manuale specifice ce contin informatii generale si particulare despre autoturisme, explicatii asupra unor situatii din trafic, reguli de circulatie, imagini reprezentative in scopul intelegerii situatiilor din trafic, chestionare auto prin care viitorii candidati isi pot verifica cunostintele in acest domeniu specific, anterior participarii la examenul propriu-zis.

Aceste manuale sunt editate periodic si implicit innoite cu informatii adecvate si necesare perioadei pe care o traversam. Nu este bine ca cei care doresc obtinerea permisului auto sa invete dupa manuale vechi deoarece sunt unele situatii noi, adecvate vietii cotidiene din prezent, ce nu sunt specificate in acele editii.Pentru a fi bine informat, orice candidat la statutul de sofer trebuie sa invete legislatia dupa manual nou, publicat la editura acreditata, ce contine informatii noi si adecvate timpului si situatiilor din trafic in care traim.

Obtinerea permisului auto se face prin participarea elevilor-candidati la un examen ce cuprinde doua sectiuni, proba scrisa la chestionarul auto pentru categoria B la care trebuie sa obtina un anumit punctaj si proba practica de traseu ce testeaza abilitatile in trafic.